تشخیص آتش در آشپزخانه

بر اساس تعداد منابع احتمالی آتش سوزی، خطر آتش سوزی در آشپزخانه‌ها زیاد است. به همین دلیل آشپزخانه‌ها یکی از خطرناک‌ترین مناطق هتل هستند. اگرچه همه خطرات آتش سوزی را نمی‌توان در آشپزخانه از بین برد، اما با اقدامات ساده می‌توان آنها را به میزان قابل توجهی کاهش داد. این شامل:
• محدود کردن حداقل موادی که به راحتی قابل اشتعال هستند مانند بسته بندی کاغذ یا مقوا.
• هنگام روشن کردن اجاق گاز مراقب باشید.
• دستکش های فر و حوله های چای را روی اجاق گاز رها نکنید.
• خاموش کردن وسایل برقی به محض عدم استفاده از آنها.
• در صورت عدم استفاده از اجاق گاز برای مدت طولانی ، منبع گاز را خاموش کنید.
• در صورت عدم استفاده از اجاق گاز برای مدت طولانی ، منبع گاز را خاموش کنید.

شرایط اولیه

هدف، واقعگرایانه

  • هشدار دادن به افراد در آشپزخانه قبل از ایجاد یک موقعیت خطرناک.
  • جلوگیری از سرایت آتش به سایر مناطق هتل.
  • هشدار به موقع و تخلیه همه افراد در معرض خطر.
  • جلوگیری از هشدار غیر ضروری مهمانان و آتش نشانی

خطرات معمول آتش سوزی

  • اضافه بار یا اتصال کوتاه یک وسیله برقی مانند اجاق گاز، یخچال، ماشین ظرف‌شویی یا سایر تجهیزات آشپزخانه.
  • برخورد بی دقت با اجاق گاز.
  • مواد قابل اشتعال مانند دستکش‌های فر یا مواد بسته بندی روی یک بشقاب داغ.
  • لباس و موهای باز که هنگام پختن با شعله در معرض آتش قرار می‌گیرند.
  • چربی گیرهایی که به اندازه کافی نگهداری نمی‌شوند که هنگام اضافه شدن چربی داغ مشتعل می‌شوند.

توسعه معمولی آتش سوزی

در یک آشپزخانه تجاری، آتش سوزی معمولی وجود ندارد – آتش می‌تواند با فاز دود یا مستقیماً با شعله باز شروع شود. اضافه بار یا اتصال کوتاه یک وسیله الکتریکی می‌تواند منجر به آتش سوزی شود که با مرحله دود  شروع می‌شود و به تدریج مقادیر فزاینده‌ای دود قابل مشاهده ایجاد می کند. اگر چنین آتش سوزی اولیه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می‌توان به راحتی با آن مقابله کرد (به عنوان مثال با قطع منبع تغذیه).

اگر موادی که به راحتی قابل اشتعال هستند با یک منبع حرارتی قدرتمند یا حتی یک شعله در معرض تماس قرار گیرد، ناگهان می‌تواند منجر به آتش باز شود. اگر چنین آتش سوزی به موقع تشخیص داده شود، اغلب می‌توان آن را با آب، پتوی آتش نشانی یا با یک کپسول آتش نشانی مناسب خاموش کرد.

نقاط بحرانی

  • جلوگیری از هشدارهای کاذب ناشی از پدیده‌های فریبنده. مثلا:

o بخار از آب جوش.

o افزایش سریع دمای محلی ناشی از باز کردن یک فر.

  • جلوگیری از تشخیص آتش سوزی با تاخیر:

  o به عنوان مثال توسط آیروسل‌های آتش نشانی که توسط جریان هوا از سیستم HVAC رقیق می‌شوند.

  • محدود کردن آتش به فضای آشپزخانه.

راه حل

هنگام برنامه ریزی و اجرای سیستم اعلام حریق، افزایش خطر آتش سوزی و پدیده‌های فریبنده‌ای که در حین کار عادی رخ می‌دهد باید در نظر گرفته شود. این سیستم نه تنها باید تشخیص زود هنگام و قابل اطمینان آتش را تضمین کند، بلکه باید به پدیده‌های فریبنده نیز پاسخ دهد. علاوه بر دتکتورهای آتش سوزی اتوماتیک، یک نقطه تماس دستی نیز نصب شده است تا بتوان یک هشدار آتش را به صورت دستی فعال کرد. تعداد و موقعیت آشکارسازهای آتش سوزی اتوماتیک بر اساس اندازه آشپزخانه ، مناطقی که پدیده های فریبنده در آنها رخ می‌دهد و وسایلی که از توزیع دود و گرما جلوگیری می‌کند، انتخاب می‌شود.

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *